• Waze – Soft de navigare și informații despre trafic [gratuit]

  by  • 2 aprilie 2012 • Android • 1 Comment

  Waze este o aplicație de navigare gratuită care merge pe majoritatea platformelor mobile – Android, iOS, Symbian și altele. Cel mai spectaculos lucru la aceasta aplicație nu este navigarea ci modul în care furnizează informațiile despre trafic. Practic pornești aplicația și automat începi să trimiți către alți utilizatori alerte despre traficul prin zonele pe unde conduci. Aceste alerte sunt trimise automat pe baza unui algoritm patentat sau de către șofer.

  Colaborarea intre șoferi

  Waze oferă o metoda de colaborare eficienta, semi-automată și mai bună decât stația de emisie recepție instalată în mașina :P. Alertele legate de traseele aglomerate sunt trimise automat, dar un șofer poate trimite rapoarte legate despre intensitatea traficului, filtre de politie, accidente sau alte probleme cum ar fi gropile (sper ca șoferii din București să nu înceapă totuși sa semnalizeze gropile care sunt la tot pasul).

  Navigare

  Adevărata putere a aplicației Waze este eliberata atunci când navigarea este ajutată de informațiile de trafic. Rutele se schimba automat în funcție de cat de aglomerate sunt străzile pe care ar trebui sa mergi, furnizând la rândul tău informații altor șoferi despre noua ruta. Waze învață traseele preferate și data viitoare când vei folosi navigarea va alege ruta pe care ai folosit-o cel mai des.

  Jocul Social

  Waze oferă și posibilitatea de a concura cu alți șoferi sau cu prietenii de pe facebook și/sau twitter. Primești puncte în funcție de kilometrii parcurși sau de rapoartele trimise.

  Cei care își fac probleme legate de intimitate, trebuie sa știe ca aplicația poate fi folosita cu succes și în modul anonim, iar punctele acumulate se păstrează pentru atunci când te hotărăști să-ți faci cont 😀

  Open Web 2.0 și nu numai

  Nu știu un alt serviciu web care să fie așa deschis utilizatorilor și dezvoltatorilor. Hărțile pot fi editate de utilizatori iar codul sursa al aplicațiilor este deschis.

  Mai multe detalii despre Waze în limba engleză.

  About

  Webmaster la Bitdefender. Pasionat de tot ce tine de gadgeturi, in special de Web si Android. Facebook: www.facebook.com/manuel.enache Twitter: twitter.com/enakero

  http://www.enake.ro

  Comments

  Loading Facebook Comments ...

  One Response to Waze – Soft de navigare și informații despre trafic [gratuit]

  1. Cristina
   2 aprilie 2012 at 16:31

   Super tare! Interesant articol! 🙂

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.