• box.com – cutia mare cât casa – Bonus – cum să faci rost de 50 GB de back-up gratuit [video]

  by  • 11 aprilie 2012 • Tutoriale • 0 Comments

  Box.com este un serviciu online de back-up de fișiere. Un fel de Dropbox mai slab, ar zice unii. Poți să-ți salvezi fișierele online și mai mult să le sincronizezi între două sau mai multe calculatoare (de ex: calculatorul de la serviciu și cel de la birou) sau între calculator și dispozitivele mobile, smartphone, tabletă.

  Cei mai mulți români folosesc Dropbox pentru că strategia lor de a se promova este una foarte bună:

  • ai un client de Windows care îți sincronizeaza fișiere cu serverele lor (în cloud)
  • primești spațiu în plus pentru fiecare client pe care îl aduci în rețea (de exemplu dacă cineva se înregistrează la Dropbox cu acest link, eu primesc 500MB)

  Box oferă 5GB gratuit, dar dacă ai un dipozitiv Android și instalezi aplicația, primești 50GB, accesibili și de pe PC . La Dropbox poți să ajungi la maxim 18GB gratuiți, deci diferența ar trebui să ridice câteva sprâncene.

  Cei de la Box oferă și ei un client de Windows, dar numai cu Premium Account care costă $20/luna. La prima vedere, Dropbox câștiga, degeaba ai 50GB dacă îi poți folosi doar de pe telefon. Ei bine se pare că există o soluție și soluția asta nu e deloc rea. Să folosești Box ca și mapped drive, practic îți adaugi încă un hard-disk, doar că acest hard-disk este în cloud, este online.

  Fișierele nu sunt sincronizate, cum se întâmplă la Dropbox, dar dacă ești conectat la internet ai acces tot timpul la ele. Viteza de upload nu este spectaculoasă, depinde foarte mult de legătura la internet, cea de download fiind mai bună, dar stai… ai 50GB la dispoziție și asta nu e deloc de neglijat.

  Vezi mai jos un video despre cum să configurezi Box folosind doar uneltele din Windows 7

  About

  Webmaster la Bitdefender. Pasionat de tot ce tine de gadgeturi, in special de Web si Android. Facebook: www.facebook.com/manuel.enache Twitter: twitter.com/enakero

  http://www.enake.ro

  Comments

  Loading Facebook Comments ...

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *